Slasten, a za pripravo enostaven slan kolač z olivami Nanoških kmetij in sušenim paradižnikom, bo s svojim okusom navdušil staro in mlado. Zato naj vas ne čudi, če bodo vaši prijatelji hoteli tudi recept!
Sestavine
- 150 g parmezana
- 150 ml mleka
- 250 g moke
- 3 jajca
- 50 g črnih oliv Nanoške kmetije
- 100 g posušenih paradižnikov v olju
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 8 g kvasa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
Priprava
S kuhinjskim mešalnikom dobro zmešajte mleko, jajca, sladkor, olje, kvas, moko in parmezan. Ko je zmes homogena, jo pustite počivati eno uro, da vzhaja.
Po pretečenem času v testo dodajte olive, odcejen suh paradižnik, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte. Zmes vlijte v namaščen in pomokan pekač ter pecite od 20 do 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Preden kolač vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi. Okrasite ga z lističi sveže bazilike.
Nasvet
H kolaču se odlično poda brezalkoholni žajbljev aperitiv.
Izdelke Nanoških kmetij, ki so 100-odstotno naravni, brez kemičnih konzervansov, dodatnega sladkorja in veganski, najdeš v hipermarketih Mercator v Kopru, Novi Gorici, Kranju, Ljubljani in Celju.