Kolač z olivami in paradižnikom

Slan kolač z olivami in sušenim paradižnikom

Slasten, a za pripravo enostaven slan kolač z olivami Nanoških kmetij in sušenim paradižnikom, bo s svojim okusom navdušil staro in mlado. Zato naj vas ne čudi, če bodo vaši prijatelji hoteli tudi recept!

Sestavine

  • 150 g parmezana
  • 150 ml mleka
  • 250 g moke
  • 3 jajca
  • 50 g črnih oliv Nanoške kmetije
  • 100 g posušenih paradižnikov v olju
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 g kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
Oljke

Priprava
S kuhinjskim mešalnikom dobro zmešajte mleko, jajca, sladkor, olje, kvas, moko in parmezan. Ko je zmes homogena, jo pustite počivati eno uro, da vzhaja.

Po pretečenem času v testo dodajte olive, odcejen suh paradižnik, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte. Zmes vlijte v namaščen in pomokan pekač ter pecite od 20 do 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Preden kolač vzamete iz pečice, pustite, da se ohladi. Okrasite ga z lističi sveže bazilike.

Nasvet

H kolaču se odlično poda brezalkoholni žajbljev aperitiv.

Izdelke Nanoških kmetij, ki so 100-odstotno naravni, brez kemičnih konzervansov, dodatnega sladkorja in veganski, najdeš v hipermarketih Mercator v Kopru, Novi Gorici, Kranju, Ljubljani in Celju.

Scroll to Top