Hitro se bliža noč čarovnic. V trgovinah so se pojavile buče, zato je zdaj pravi čas, da vam predlagamo Halloveen cocktail z bučo in rožmarinovim sirupom Nanoški kmetij, ki bo popestril noč čarovnic. Pripravljeni za ta barvit, kremast in začinjen koktajl?
Čas priprave:
1 ura za kašo iz buč+ 24 ur počitka v hladilniku
10 minut za koktajl
Sestavine za 1 osebo:
Sok iz buč:
• 400 ml vode
• 250 g že očiščene buče na kocke
• 100 ml sladkorja
• 1 limeta
Ostale sestavine:
• 45 ml bele tekile
• 75 ml soka iz buč
• 10 ml rožmarinovega sirupa
Priprava koktajla
PRIPRAVA SOKA IZ BUČ
Glede na to, da je priprava malo bolj dolgotrajna, je smiselno pripraviti malo večjo količino soka. Pazite tudi, da se priprave soka lotite pravočasno, saj mora bučna kaša počivati v hladilniku 24 ur.
- Očiščeno bučo narežite na kocke in pecite v ventilacijski pečici 20 min na 180 °C.
- Sladkor in vodo kuhajte na nizkem ognju, da se sladkor raztopi.
- Sirupu primešajte bučo in vse sestavine zmešajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko in homogeno kašo.
- Dodajte limetino lupinico.
- Kašo ohladite in jo v hermetično zaprti posodi postavite v hladilnik za 24 ur.
- Naslednji dan kašo precedite skozi cedilo z malo večjimi odprtinami, da dobite dokaj gost in kašast sok.
Tako pripravljen sok lahko hranite v hladilniku nekaj dni. Še bolje je, če mu dodate kapljico tekile, da se bo sok bolje ohranil.
PRIPRAVIMO KOKTAJL!
- Rob koktajl kozarca pomočite v rožmarinov sirup in potresite s sveže mletim poprom, ki bo koktajlu dodal prijeten in poseben okus.
- Kozarec odložite v zamrzovalnik, da se dobro ohladi.
- V mešalnik za koktajl vlijte tekilo, sok iz buč, rožmarinov sirup (dobite ga v hipermarketih Mercator v Kopru, Novi Gorici, Kranju, Ljubljani in Celju) in dodajte led.
- Mešalnik zaprite in močno pretresite. Pijačo dvakrat filtrirajte (s cedilom) in nalijte v kozarec.
Na koncu pa še nasvet … ne pretiravajte z alkoholom, uživajte raje v prijetni družbi!